Köket börjar likna nåt ★
Hej fina! 
Nu har jag snart bort i denna läggan i 6 år och har under hela denna tid prioriterat bort köket. Har känt att de blå luckorna och den babyblå slitna tapeten gör köket till ett hopplöst fall. Men när jag i våras gjorde fönsterbrädan till en slags sittbänk så fick jag upp ögonen för köket ändå. Tänkte att såhär och såhär och såhär kan man kanske göra. Sen fick jag en ljusslinga när jag fyllde år, fyllde upp köket med lite mer växter och investerade i nya stolar. 
 
Och sen blev köket plötsligt ganska härligt att vara i!
 
 
Sitter aldrig vid köksbordet förutom när jag har någon på besök som jag ska äta med. Dock har jag väldigt lite bänkytor så jag lagar alltid maten på köksbordet. 
 
ÄLSKAR mina nya stolar från IKEA. Har suktat efter dem länge men mamma har gjort mig skeptisk när hon sagt att de kommer ta väldigt mycket plats eftersom de inte går att skjuta in under bordet. Och det har hon förstås rätt i. Men mitt kök är faktiskt stort nog ändå, så att det klarar sig. 
 
Nu är jag sugen på att köpa lite tavlor med växtliga motiv som kan dölja tapeten och höja känslan jag vill åt. Och så en ampel med nån hängande växt där i fönstret. Mmh snart så! 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Please think twice ★
Hej fina!
De som känner mig vet att politik inte är min starka sida, därför ska jag fatta mig ganska kort så att jag inte trampar snett. Hehe! 

Jag följer serien The Handmaid's tale som utspelar sig i framtidens USA där fel personer kommit till makten och tagit bort alla kvinnans rättigheter med hopp om att världen ska bli bättre så. En otroligt bakåtsträvande vision som tyvärr finns i politiken och som många människor tror på. I serien är det en helt bisarr verklighet men med den politiken i topp så är det tyvärr kanske åt det hållet vi vandrar. 
 
I sociala medier har det dykt upp bilder från serien med citat från SD-politiker. Och det finns verkligen skrämmande likheter mellan seriens sjuka handling och politikernas citat. Mycket mycket skrämmande och tankeväckande. SD är inte bara rasistiska utan har också en vidrig kvinnosyn. 
 
Nu är det snart val och det är många som befarar att SD ska bli Sveriges största parti. Förmodligen för att en stor del av svenska folket är (om möjligt) ännu mindre politiskt insatta än vad jag är. Men jag har åtminstone goda värderingar och det vill jag tro att de flesta egentligen också har innerst inne men att de kanske röstar på SD för att de är missnöjda med Sveriges politik överlag. Men det är helt fel väg att gå. Om någon som läser detta funderar på att rösta på detta missnöjesparti så ber jag dig med hela mitt hjärta att fundera ett extra varv och kolla upp vad partiet verkligen vill och fundera på om det är så du vill att Sverige ska se ut. Leta fram kärleken inom dig och tänk långsiktigt. Givetvis får alla rösta precis som de vill, vi lever ju trots allt i en demokrati. Men det kan ju vara klokt att ha koll på vad det är som man röstar på.
 
 
 
För vi vill väl gå framåt i utveckligen, inte bakåt? 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Min mysiga midsommar ★
Hej fina!
Hoppas att ni hade en härlig midsommar! Min var helt ultimat. Jag var i Örkelljunga och dagen började med den traditionsenliga blomplockningsrundan med familjen. Sedan fixade jag mig och cyklade iväg till en kompis på andra sidan sjön. Var där redan två och vi lagade mat, åt, spelade kubb, drack vin, åt, spelade spel, åt igen.. Perfa! Det blev en väldigt chill eftermiddag och kväll och det ultimata huset för en midsommar med terass över sjön. 
 
Dessutom väldigt stolt över mig själv för att jag inte blev full och för att jag stack hem i rimlig tid och för att jag mådde flawless dagen efter. Varannan cider är ett fungerande koncept! 
 
 
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Saker jag vill göra i sommar ★
Hej fina!
Är det bara jag eller känns det inte lite som att sommaren är över nu? Det har varit fint väder i en evighet och nu blev det lite kallare och molnigare. Tror verkligen att sommarvärmen kommer tillbaka och vi behöver verkligen regn nu så att inte vattnet tar slut. Men min hjärna hönger liksom inte riktigt med på att vi haft så många varma dagar redan och att det bara är början av juni. Sommarloven har ju nyss börjat, liksom. 

Hur som - sommaren har ändå nyss börjat och vi har i alla fall 2,5 månader sommar framför oss. Så jag tänkte lista upp lite vad jag vill och ska göra i sommar. 
 
★ Meditera - Har varit dålig på den fronten nu men framförallt unde semestern ska jag ta mig tid till att meditera.
 
★ Åka till tomatens hus på sensommaren
 
★ Bada på Råå - har faktiskt redan hunnit göra det
 
★ Jag ska till Samos igen. Längtar väldigt väldigt mycket efter denna resan. 
 
★ Vill gärna åka till Österlen - det var mycket vi inte hann med förra året. 
 
★ Hänga med brorsan och vännerna i Örkelljunga
 
★ Hänga med mamma och pappa just här
 
★ Dricka drinkar
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Mitt 25-års partaj ★
Hello!
Jag kom på att jag glömt att blogga om min väldigt lyckade 25-årsfest. Oh no! Men bättre sent än aldrig. Den ägde rum i ett partytält i mina pärons trädgård. Eftersom jag fyller år i mars kan jag aldrig ha partytältsfester när jag fyller år, så denna festen sköt jag upp till maj så att jag kunde ha det. Älskar partytält. 
 
Björd både släkt och vänner och familjevänner och festen blev som sagt väldigt lyckad. Fick jättemycket hjälp av min familj, vädret var fint, det var ös i vännerna och släkten och familjevännerna var också i bra form. Och ingen blev för full och folk lämnade festen till och med senare än mig. Väldigt väldigt trevligt helt enkelt!
 
Tyvärr hade jag så fullt upp i början av festen att det inte blev några bilder medans det var ljust. 
 
Väldigt nöjd med vimpeln i taket som jag pysslade ihop på två kvällar. 
 
Och jag fick såå bra och fina presenter. Väldigt väldigt nöjd! 
 
Tusen tusen tack till alla som var med och gjorde denna kväll så himla bra! ★
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg