Roadtrip i Österlen ★
Hej fina!
Jag har precis varit på en liten trip i Österlen med päronen. Väldigt skönt att komma bort och se lite nytt. Det bästa med Österlen är att köra lite halvt planlöst på vägarna och se vad som dyker upp. Så gjorde vi förra året och det kan ni läsa mer om HÄR
 
I år hade jag letat upp några saker som jag ville till. Det behövdes eftersom vi skulle vara här i tre dagar. Att bara köra helt planlöst då kan kanske bli lite jobbigt. 
 
I lilla, och ärligt talat ganska sunkiga, Hammenhög fanns kanske det allra finaste guldkornet. Här hittar man en butik och café som heter En liten bit av medelhavet. Små rum med inredning, delikatesser och hudvård från medelhavet. Kändes som att gå i en butik i Grekland. På bakgården fanns en trädgård med väldigt mycket växter. Här kunde man fika bakverk eller äta en lättare lunch. 
 
Vi hade inte riktigt tur med vädret. Det regnade hela den andre dagen. Men inte hindrade det oss från att ta ett morgondopp. 
 
Vi åkte till förra årets favoritställe, Backagården. En inredningsbutik med ett gigantiskt växthus med café. Väldigt mysigt! 
 
Vi strosade runt under paraply i mysiga Ystad
 
I Ystad lunchade vi med en skånsk tapastallrik. Och så ett glas prosecco till det. 👌
 
En annan charmig grej på Österlen är de här små "gårdsbutikerna" längs vägen där man plockar vad man vill ha och lägger pengarna i en burk. Ingen personal alltså. Dock kan man lätt bli lurad, haha! Man tänker "ååh så genuint och så härligt att köpa närproducerad mat!" och så kommer man hem och inser att de fina hallonen är från portugal. 
 
På vägen hem blev det en gigantisk räkmacka i Smygehuk

Hade det väldigt mysigt som ni kanske ser och förstår. Skåne är ju ganska mysigt trots allt. 
 
★ Har ni andra smultronställe i Österlen så dela gärna med er av dessa i en komentar! Glöm inte att klicka på hjärtat om ni gillade inlägget så att jag kan se vad ni vill ha mer av. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress