Omnämnd i Ångestpodden ★
Hej fina!
Som flera gånger tidigare tipsar jag nu ännu en gång om Ångestpodden. "Det låter ju ganska deppigt" citat av min bror. Men den är inte deppig, jag lovar. Den är väldigt intressant och snarare peppig än deppig. 
 
Som jag skrev igår blev jag faktiskt omnämnd i veckans avsnitt, Jakten på den perfekta sommaren. Förra veckans avsnitt, Självkritikerna, var helt otroligt bra så jag skrev ett meddelande till dem och sa det och berättade hur jag brukar försöka göra när självkritiken bubblar upp i mina tankar. Och det var detta tips de lyfte fram i veckans avsnitt. Så himla himla kul att JAG inspirerade Ångestpodden-brudarna som vecka efter vecka har inspirerat MIG. 
 
 
 
Så jag tänkte, att eftersom de blev inspirerade av mittt tips, så kanske ni också kan bli det. Därför ska jag skriva om det här och nu.
 
Självkritik. Hur ofta är man inte självkritisk? Lätt varje dag, lätt varje timme. Iallafall jag. Ibland tynger man ner sig själv enormt med dessa självkritiska tankar och bland är det bara små tankar som tyvärr blir vardagliga.
Exempelvis "Fan vad jag är tjock", "Jag gör ju bara fel hela tiden, fy vad jag är dålig", "Varför är jag så jävla dålig på engelska?" o.s.v. Det låter ju jättehårt nu när det står såhär svart på vitt men hur ofta tänker man inte sådana tankar egentligen? Allt för ofta.
 
Det är som att man har en liten djävul på ena axeln som sitter och säger de här sakerna. (Tänk er tecknad film, ni vet vad jag menar.) Den ska jämt och ständigt påpeka att man är dålig. Men man får inte glömma bort att det faktiskt sitter en liten ängel på andra axeln. Men den är ofta överröstad av djälvulen. Eftersom att detta inte är en tecknad film och de här figurerna på dina axlar inte är riktiga, utan egetnligen dina egna tankar, så måste DU anstränga dig för att ängeln ska bli hörd och lyckas överrösta djävulen. Så varje gång du tänker "Fan vad jag är tjock" så säg högt för dig själv "Nej, det är jag inte och det viktiga är att jag mår bra. Jag är jättefin precis så som jag är." 

Det känns så himla himla bra och jag tror att ju mer man gör detta desto mer överröstar man djävulen. Efter några gånger kanske du direkt tänker "Fan vad fin jag är" när du ser dig själv i spegeln. Hur fantastiskt vore inte det? 
 
 Prova det! 
 
 
Evelina Östlund

Hej. Jag jobbar som redaktör här på it girls och undrar om jag får dela ditt inlägg på startsidan?

Svar: Hej! Ja men givetvis! Tack snälla! :D Kram!
Hanna Louise

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like