Hur går det med nyårsmålen? ★
Hej fina!
Några av er kanske lästa mitt inlägg i vintras som handlade om mina nyårsmål 2017? Jag minns knappt vilka mål jag satte upp och hux flux har ju nästan halva året gått och jag känner att en uppdatering och sammanfattning vore på sin plats nu. Bara för att jag inte klarat målen ännu så betyder det inte att det är för sent att fixa dem under resterande månader. Det är ju detta som är det farliga med nyårslöften, de glöms ofta bort. 
 
 
 
Träffa vänner oftare
Detta går uruselt gällande en del av vännerna. Men till mitt försvar så är det inte bara mitt fel. Det är ju inte bara jag som ska höra av mig varenda gång. Istället har jag fått lite helikopterperspektiv på vilka vänner som betyder mest för mig. 
★ Jag ska bli bättre på att höra av mig och åtminstone fråga hur de mår. Och så ska jag se till att träffa de som jag vill hänga med. 
 
Få bättre koll på min ekonomi
Jag använder appen tink och ser väldigt tydligt vad jag lägger mina pengar på. Jag har stenkoll, men det betyder knappast att jag sköter min ekonomi särskilt bra.
★ Jag måste göra en budget och varje månad tänka på hur mycket jag har att spela med. (Alltså inte bokstavligt talat spela.) Ska även spara lite varje månad. Lite är ju bättre än inget.
 
Äta nyttigare
Vet inte precis om jag gör det. Det är väldigt mycket pasta..
★ Jag måste iallafall börja äta mindre portioner och mer grönsaker.
 
Mer Yoga
Jag Yogar inte så ofta men jag har blivit väldigt duktig på att ta mig tid att meditera.
★ Jag borde läsa min Yoga-bok igen för att få den där inspirationen och bli påmind om hur bra Yoga är för kroppen. Jag ska ha som fokus att bli av med smärtan i ryggen och benen.
 
Bli gladare
Tjoho, äntligen något mål som jag lyckats med! Visst, det finns abdolut dåliga dagar också men jag är överlag mycket mer positiv och glad. Har lärt mig vad som gör mig glad när jag är ledsen eller stressdad. 
 
Tänka positivt
SÅ mycket bättre på detta. Heja heja mig!
 
Mindre alkohol
Jag dricker mindre alkohol när jag väl dricker men jag dricker inte mer sällan, vilket var den stora planen med målet. 
★ Jag bör hålla nere det till högst en dag i veckan. 
 
Blogga mer
Ja men det gör jag! Har varit väldigt flitig på den fronten.
 
Njuta
Jag njuter mycket när jag är på resor eller utflykter men jag är ganska dålig på att njuta i vardagen.
★ Jag borde stanna upp i vardagen och verkligen njuta av den där goda middagen eller den där dyra lunchen ute. Och göra saker som jag njuter av, exempelvis läsa, och sitta mindre vid datorn.
 
Skratta
Va? Vad fan är det för ett mål? Minns inte ens hur jag tänkte när jag skrev ner det. Men jag skrattar rätt mycket. Senast på bussen för någon timme sedan fick jag kämpa för att inte skratta högt när jag lyssnade på en podcast. 
 
Vardagsglädje
Jag tror jag är ganska duktig på detta. 
★ När jag gjort min budget och vet hur mycket jag med gott samvete kan kasta ut så slipper jag kanske den där lilla ångesten som dyker upp när jag köpt en bukett blommor exempelvis. Jag vet ju att jag har råd men jag vill gärna ha stenkoll ochg svart på vitt att jag har råd och hur mycket och hur ofta jag har råd till det. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like