Helgen i bilder ★
Hej fina!
Hoppas att ni hade en fin helg och att ni också hade ljuvligt väder, vart ni än var. Min helg var så himla himla fin. 
 
Åkte till Örkelljunga direkt efter jobb i fredags. Var bjuden på middag hemma hos min bror och svägerska. Fantastiskt när man kan sitta utomhus och äta middag. 
 
Det var "örkelljungadagar" vilket innebär att det bar av till öltältet senare på kvällen. Mysigt! En lugn och städad kväll.
 
Mina föräldrar var på semester så jag passade huset och katten. På lördagen gick jag ut och solade, men det var nästan lite för varmt. 
 
Sedan blev det en promenad till campingen och köpte glass. Så himla mysigt! 
 
På kvällen bar det av till brorsan och svägerskan igen för ännu en kväll med grille i trädgården.
 
 
På söndagen var jag helt död. Så himla trött, jag gick och la mig 3 gånger under dagen. antar att det var på grund av värmen.
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Omnämnd i Ångestpodden ★
Hej fina!
Som flera gånger tidigare tipsar jag nu ännu en gång om Ångestpodden. "Det låter ju ganska deppigt" citat av min bror. Men den är inte deppig, jag lovar. Den är väldigt intressant och snarare peppig än deppig. 
 
Som jag skrev igår blev jag faktiskt omnämnd i veckans avsnitt, Jakten på den perfekta sommaren. Förra veckans avsnitt, Självkritikerna, var helt otroligt bra så jag skrev ett meddelande till dem och sa det och berättade hur jag brukar försöka göra när självkritiken bubblar upp i mina tankar. Och det var detta tips de lyfte fram i veckans avsnitt. Så himla himla kul att JAG inspirerade Ångestpodden-brudarna som vecka efter vecka har inspirerat MIG. 
 
 
 
Så jag tänkte, att eftersom de blev inspirerade av mittt tips, så kanske ni också kan bli det. Därför ska jag skriva om det här och nu.
 
Självkritik. Hur ofta är man inte självkritisk? Lätt varje dag, lätt varje timme. Iallafall jag. Ibland tynger man ner sig själv enormt med dessa självkritiska tankar och bland är det bara små tankar som tyvärr blir vardagliga.
Exempelvis "Fan vad jag är tjock", "Jag gör ju bara fel hela tiden, fy vad jag är dålig", "Varför är jag så jävla dålig på engelska?" o.s.v. Det låter ju jättehårt nu när det står såhär svart på vitt men hur ofta tänker man inte sådana tankar egentligen? Allt för ofta.
 
Det är som att man har en liten djävul på ena axeln som sitter och säger de här sakerna. (Tänk er tecknad film, ni vet vad jag menar.) Den ska jämt och ständigt påpeka att man är dålig. Men man får inte glömma bort att det faktiskt sitter en liten ängel på andra axeln. Men den är ofta överröstad av djälvulen. Eftersom att detta inte är en tecknad film och de här figurerna på dina axlar inte är riktiga, utan egetnligen dina egna tankar, så måste DU anstränga dig för att ängeln ska bli hörd och lyckas överrösta djävulen. Så varje gång du tänker "Fan vad jag är tjock" så säg högt för dig själv "Nej, det är jag inte och det viktiga är att jag mår bra. Jag är jättefin precis så som jag är." 

Det känns så himla himla bra och jag tror att ju mer man gör detta desto mer överröstar man djävulen. Efter några gånger kanske du direkt tänker "Fan vad fin jag är" när du ser dig själv i spegeln. Hur fantastiskt vore inte det? 
 
 Prova det! 
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
En röd dag i bilder ★
Hej fina!
Inser nu när jag skrivit rubriken att det kan låta lite märkligt med en röd dag, haha! Jag menar en enligt kalendern röd dag. Jag har inte tagit ledigt klämdagen så detta blir en väldigt märklig vecka för mig men gud så skönt det har varit med en ledig dag mitt i veckan! Jag har fått så mycket gjort. Jag har storstädat lägenheten och fick även ett ryck och började möblera om lite. Känns så bra nu!
 
Jag skulle ju baka scones till frulle, hade jag tänkt, men var inte alls sugen på det. Var bara väldigt sugen på min fil och banan som jag ätit i några veckor nu. Tror att jag vant kroppen vid den frukosten och nu är inget annat välkommet. 
 
Sen städade jag på förmiddagen. Fick ångest en stund när blodsockret var lågt, klockan blivit rätt mycket och skrivborden stod huller om buller. Jag ville bara äta men behövde reda ut möbleringen först. Så som jag hade tänkt mig blev inte alls bra, men hittade en annan lösning till slut.
 
Sen lagade jag lite lunch vilket blev pasta med stekt sparris, citronolja, vitlök och basilika. Så gott och superduperenkelt. Sparrisen var på extrapris, annars blir det lätt lite pricey. 
 
Efter lurren städade jag klart och gick ner med en massa prylar i förrådet.
 
När jag städade lyssnade jag bland annat på Ångestpodden. Jakten på den perfekta sommaren, SÅ bra avsnitt. Som vanligt. Men extra bra idag eftersom att jag blev omnämnd, tjoho! Eller rättaresagt ett meddelande som jag skrev till dem efter förra veckans avsnitt, som också var superduperbra. Eftersom att mina ord tydligen kan inspirera självaste Ångestpodde-brudarna  ska jag i ett kommande blogginlägg skriva om just det som jag skrev till dem. 
Blev verkligen jätteglad över detta 
 
Såhääär fint blev det! Blev snyggt att ha skärmen lite på sniskan, tycker jag. och kontorshörnan ser mer inbjudande ut nu än vad den gjorde förut. Nu jäklar ska det bloggas, hörrni!
 
Visst blev det fint? Jag är supernöjd. Den förra inredningen var tveklöst mer praktisk. Men jag ville verkligen förändra något och detta blev finare.
 
Och nu kan jag ligga i sängen och se på film. Kan ju vrida skrämen, men orkade inte göra det för att ta detta foto, låg så bekvämt där i sängen. 
 
Och även köket blev rent. 
 
Sen tog jag en dusch och efter det en kopp kaffe. Känslan när man har städat färdigt. Ljuvlig!
 
Till kvällis blev det nachos med salsa och guacamole. Det är jag så välförtjänt av efter denna städdag!
 
Ikväll ska jag varva ner och läsa lite ur denna boken tänkte jag. Imorgon blir det jobb och sen Några dagar i Örkelljunga. Jag mår så bra just nu. Livet är skönt.
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Tankar just nu ★
1. Gud så skönt med en ledig dag imorgon. Jag ska inte vara ledig på fredag så det blir ingen lååånghelg för mig. Så imorgon ska jag städa läggan. Och baka scones till frukost.
 
2. Jag vill verkligen lyckas med bloggen nu och jag ska verkligen kämpa. Varför? För att jag brinner för det. 
 
3. Nu är det mellan Hägg och Syren.
 
4. Jag saknar den tiden då man hade sommarlov och skolavslutning, så jag har lagt min semester i den tiden. Nej, det var faktiskt inte därför..

5. Undrar vem som vinner Biggest Loser. 
 
6. Man kanske skulle städa idag istället, så har jag hela dagen fri imorgon.
 
7. Måste ringa brorsan!
 
8. Måste ringa mamma och pappa!
 
9. Jag köpte svindyrt schampo igår med ambitionen att bara tvätta håret varannan dag. Återstår att de hur det kommer att gå.
 
10. Nästa vecka ska jag klippa mig kort igen. WIIE! Så är jag tjusig till konfirmationer och studenter och allt vad det nu är. 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Veckans babe ★
Hej fina!
Den här veckan ägnar jag veckans babe till den fjärde och sorgligt nog, sista, säsongen av SKAM. Jag trodde att andra säsongen var oslagbar men fjärde är nog ändå lite bättre. Jag skrattar, gråter, blir upprörd och inspirerad. Jag gillar starkt att Sana är huvudpersonen, hon är ju hur cool och intressant som helst. 
 
 
Btw, detta är min nya favoritfrulle. Filmjölk med frukt. Jättegott! 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg