Tacksamhet ★
Tacksamhet, tacksamhet, tacksamhet...
Föryut tyckte jag att det var det klyschigaste ordet i världen. Jag kunde verkligen inte flörstå hur det skulle gynna mig att gå runt och vara tacksam över saker och ting. Och för vem ska man känna sig tacksam? Till någon högre makt? När jag var liten fick jag intryckt i skallen av lärarna att jag minsann skulle äta min fiskburhare och vara tacksam över att jag fick mat och att jag inte var ett barn i afrika. Och jag tryckte motvilligt in den torra fiskburgaren i munnen och funderade muttrandes hur det hjälper barnen i afrika att jag sitter här och är tacksam. 
 
Det är faktiskt inte förräns i somras som jag förstod mig på det här med tacksamhet. När livet plötsligt vände och allting bara blev så himla mycket bättre. När man kravlat runt på bottnen och plötsligt får känna hur det känns att skutta runt på molnen, DÅ är det ganska enkelt att vara tacksam över saker och ting.
 
Det finns två olika sorters tacksamhet, tänker jag. Dels de där som man kanske inte går runt och tänker på men som man ändå såklart är väldigt glad över egentligen, som att man har familj, att man har vänner, att man har ett jobb, en bostad, att man är frisk och liknande. Den andra tacksamheten rör sig om vardagliga ting som exempelvis att man blir bjuden på kaffe, att solen skiner, att någon visar uppskattning på jobbet, att föräldrarna ringer eller liknande. Dessa småsaker uppskattar jag väldigt mycket nuförtiden men förut märkte jag dem knappt. Det handlar om att vaska ut guldkorenen ur sina dagar. Och tacksamheten är inte riktat åt en högre makt, och den hjälper inte barnen i afrika, men den gör DIG lite lyckligare. 
 
Den senaste veckan har jag varje kväll när jag släckt lampan tänkt på 10 saker som jag är tacksam över som har hänt under dagen. Och då handlar det inte om den sortens tacksamhet "att man har en familj" exempelvis utan snarare att det har verit soligt. Detta har gjort att jag fokuserat på det positiva som hänt istället för att grubbla över negativa saker (som jag vanligtvis gör på kvällarna). Ärligt talat brukar jag somna mitt i, jag tror inte jag kommit till 10 saker en enda kväll för jag somnar innan. Men jag somnar med ett leende!
Detta gör även att man vaknar upp på ett mycket bättre humör, faktiskt. Ni borde verkligen prova det. 
 
 
 
Klicka gärna på hjärtat nedan så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like