Mina tips för positivitet ★
Hej fina!
Idag tänkte jag dela med mig av mina tips för att få ett positivt tankesätt. Jag påstår verkligen inte att jag är världens lyckligaste MEN jag jobbar verkligen väldigt mycket med det. Jag har därför snappat upp en hel del tips och testat vad som funkar för mig.

Först av allt så måste du skpa en vardag som du trivs i. Mår du riktigt dåligt så kommer troligtvis inget av tipsen nedan att fungera för dig. Du måste arbeta med grunden. Se det som att du har köpt ett förfallet hus. Du kan inte få det att bli vackert bara genom att köpa snygga möbler och ljusstakar, du måste arbeta med grunden och renovera själva huset. Det kanske inte ens räcker med att måla om och byta köksluckor, du kanske måste riva en del och bygga upp på nytt för att huset ska bli hållbart. Och det är klokt att ta till hjälp i ett sådant läge. Det är svårt att totalrenovera ett helt hus helt ensam. 
Jag hoppas att ni förstår vart jag försöker komma.
 
Vardagsglädjen är den bästa glädjen. Många fokuserar alldeles för mycket på helgerna och de fyra semesterveckorna och det är livsfarligt. Den största delen av ens liv är vardagar, så det är superviktigt att inte se vardagarna som en språngbana till helgen utan istället stanna upp och leva lite även de dagarna. Det kan vara att äta god mat, träffa vänner, köpa en god kaffe på vägen hem då och då, se en film eller vad än som gör dig lycklig. Försök att fylla dina vardagar med sånt du gillar att göra på helgen. 
 
 
 
Ha snyggt omkring dig. Jag är en sån person som brukar diska innan jag lagar mat, för att jag är för trött när jag har lagat mat och ätit. MEN hör och häpna, jag brukar faktiskt försöka diska dirkekt nuförtiden, för jag har upptäckt att det alltid är värt det Älskaratt gå upp på morgonen och fixa frulle i ett cleant kök och att komma hem från jobb och slippa ta tag i ett diskberg det första jag gör. Jag bäddar även sängen varenda morgon, även om bäddningen inkluderar 12 prydnadskuddar och tre plädar. Det tar några minuter men det är såå viktigt för att det ska se städat ut. Man blir gladare om man slipper störa sig på röra.

Rensa livet. Att rensa livet är också viktigt för att kunna vara lycklig. Rensa bort människor ur ditt liv som bara tar energi och inte ger någon energi tillbaka. Rensa garderoben så att du ser dina favoritplagg varje gång du öppnar den, istället för att mötas av ett kaos av en massa kläder som du egentligen inte gillar. Det finns tusen saker man kan rensa, rensa de områden i ditt liv som du känner framkallar ångest. 

Meditation. Meditation kanske inte funkar för alla men för mig funkar det hur bra som helst. Det får mig att koppla av och koppla bort allt som tynger mig och efteråt känner jag mig 10 killo lättare och 10 gånger lugnare. Ångesten bara svävar iväg.
 
Tänk varje kväll på 10 saker som du är tacksam över. Funkar såå bra! Man glömmer bort de negativa skerna genom att fokusera på de positiva och man somnar så gott när man är glad. Jag upplever också att jag vaknar på mycket bättre humör om jag var glad när jag somnade. 
 
Le. Detta känns så löjligt men det fungerar verkligen! När man ler (även om man gör det framkrystat) lurar man hjärnan att man är glad. Om du stannar upp och ler när du är stressad eller irriterad så ska du se att du genast blir på mycket bättre humör. Jag brukar någon gång om dagen säga högt för mig själv "Jag är Louise, jag vet vem jag är och jag är så JÄVLA bra på det!" Sen ler jag och det brukar inte dröja mer än 5 sekunder innan jag brister ut i skratt. Knasigt med verkligen effektivt!
 
 
 
Klaga inte. Det är lätt när man sitter och småpratar med någon att man kastar ur sig en massa gnäll. Oftast om ganska onödiga saker som att vädret är dåligt, att man missade bussen imorse, att maten inte var så god eller liknande. Försök att inte säga dessa saker för de sänker bara ditt eget och ditt umgänges humör. När en sådan negativ tanke dyker upp så försök att direkt tänka på något positivt och säg det istället. Funkar givetvis också när du är ensam och merker att du börjar tänka negativa tankar. 
 
 
 
 
Klicka gärna på hjärtat nedan så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like