Saker jag skulle vilja säga till 14-åriga Louise ★
★ Vilket program du väljer i gymnasiet kommer inte att styra resten av ditt liv. Jag trodde verkligen att det var det största livsbeslut jag någonsin skulle ta, men hur oviktigt är det inte? Spelar verkligen inte så stor roll.
 
★ Ditt bästa är bra nog. GUD vilken prestationsångest jag hade i skolan. Jag kände ju mig totalt värdelös om jag "bara" fick VG på ett prov. Varför kunde jag inte bara vara nöjd? Jag har nog ganska mycket prestationsångest fortfarande, iochförsig.. 
 
★ Du är inte tjock. Du är jättefin precis så som du är. Jag tyckte att jag var ganska tjock, för att jag jämförde mig med andra tjejer och för att jag inte var smalast i klassen liksom. Var inte särskilt nöjd med min kropp, helt enkelt. När jag ser på gamla bilder så fattar jag ju verkligen inte vad som var problemet. Jag skulle ju såå gärna vilja ha den lilla kroppen igen!
 
★ Ta inte åt dig. Det fanns en hel del personer som tydligen tyckte att det var väldigt roligt att försöka trycka ner mig och jag önskar såå att jag bara hade himlat med ögonen åt dem och ignorerat deras ord. Så här i efterhand förstår jag ju att de tyckte att jag tog för stor plats, för mycket av DERAS plats. Och jag var givetvis värd att ta plats, men det förstod jag inte då. 
 
★  Skit i vad andra tycker om dig, lägg den energin på att försöka tycka om dig själv mer istället.
 
★ Du behöver inte planera hela ditt liv nu. Jag bestämde var jag skulle bo, vad jag skulle jobba med, när jag skulle gifta mig, när jag skulle få barn o.s.v. Och det enda av det som stämmer idag är att jag bor i Helsingborg, som jag planerade att jag skulle. Men mitt liv hade väl knappast varit sämre om jag bodde i Lund, exempelvis. Det är ju ingen mening att försöka spika upp ett schema för sitt liv. Det går inte att planera allt.
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like