Macrame ★
Hej hörrni!
Jag kan väl säga som så att jag inte fått det asbolut bästa vädret på min semester. Den dagen det var supervarmt satt jag inlåst på en buss från morgon till kväll. Det gör mig inte så mycket, skulle förmodligen inte ränna ute på stan ändå. För det är det jag gör i min vanliga vardag. 

Har därför blivit lite pysselsugen är i lägenheten och blev sukt sugen på macrame. Det finns så mycket coolt man kan göra med lite rep och knopar. Har sett en bok som jag är sugen på att köpa, och sen ska jag bara få tag på sånt rep. Jag har inte pysslat sen jag gick min designutbildning. Blev liksom helt ointresserad av det då när allt bara sket sig och min kärlek för kreativt skapande dog bara sågades. Så det känns enormt skönt att känna mig intresserad av skapande igen! 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Gör frullen lite lyxig ★
Hej fina!
Idag tänkte jag ge er tre tips på hur man kan dumpa de tråkiga mackorna och göra lite lyxigare frulle, allt för att värna vardagsglädjen. Det behöver inte alltid vara så himla avancerat för att det ska bli lyxigt. Men ibland är det värt att få upp en kvart tidigare och unna sig själv en lyxfrulle utan dess like. 
 
Denna frullen känns ju vrållyxig men går faktiskt snabbt att göra. Men kanske ändå passar bäst på helgen. Jag suger påatt baka men scones klarar till och med jag av att kladda ihop. Finns avancerade recept men också busnkla, välj ett som känns lagom för dig på morgonen. Som pålkägg körde jag Espresso House varianten med philadelphia, vanlig ost och sylt. Och en kopp örtte till detta, sen var jag hemma. 
 
Frulle nr 2 går supersnabbt och passar därför utmärkt på vardagsmorgnarna. Filmjölk, bär och kokosflakes. Givetvis kan man ju ta frukt eller vad man känner för, men nu råkade det vara extrapris på bär och det är ju smidigt att slippa skala och skära. Till detta blev det juice som givetvis dracks ur farmors gamla kristallglas. 

Sist men inte minst har vi pannkakor. I detta fallet amerikanaska, för att jag tycker att de är enklaere att göra, och det går ju givetvis snabbare att göra fyra tjocka än 8 tunna. Smeten kan man slänga ihop kvällen innan så att man bara precis behöver steka dem på morgonen. Även här finns det massor av olika recpet, både busenkla och onödigt avancerade. Hur lyxigt är det inte med pankisar till frulle? Så värt! 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Tankar just nu ★
1. Gud vad underbart det hade varit att kunna jobba heltid med sociala medier och verkligen kunna leva på det. Drömmen!
 
2. Jag har vant  mig vid att ha semester och tycker det känns helt naturligt att bara gå och lulla runt på dagarna. 
 
3. Har fått höra att jag är saknad på kontoret. How cute! 
 
4. Efter lägret tror jag att alla mina leverfläckar och födelsemärken är fästingar. 
 
5. Är livrädd för borelia efter att fått höra att man aldrig blir helt frisk från det. 
 
6. Känns fantastiskt att ha ännu en semestervecka i slutet av sommaren så att jag har nåt att se fram emot. Är galet taggad på Samos-resan. 
 
7. Kollade på portkod 1321 igår och kände igen mig i så mycket. Fast att jag är rätt mycket äldre nu än när jag såg det första gången. Då börjar man ju undra om jag kanske blivit mer omogen än mågen på senaste?!
 
8. Har väldigt ont i halsen. Givetvis blir jag sjuk nu bara för att kroppen äntligen har varvat ner. 
 
9. I år är jag inte ett dugg taggad över midsommar. Orkade verkligen inte styra upp en fest och det känns faktiskt helt okej att bara hänga med familjen. Även om förra midsommarfesten blev den bästa någonsin. Vi hade såå kul! 29 grader varmt, midsommarstång, kubb, musik, vin, god mat, glada vänner jada jada jada... 
 
10. Vad betyder egentligen "jada"? Vart kommer det ifrån? 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Läger på Vässarö ★
Hej fina!
Jag har varit iväg på scoutläger på Vässarö, en ö norr om Stockholm. Om någon missat det så är jag nämligen scoutledare. Det var helt otroligt vackert där och jag tar med mig en hel del minnen därifrån. Det var väldigt väldigt intensiva dagar även fast bilderna får det att se ut som att det var otroligt chill. Men härliga kids! Och kol att lära känna de barnen som kommer upp till min avdelning nu till hösten. Ser fram emot hösten med de där solstrålarna. Och efter en termin med nästan bara grabbar ska det bli kul att få upp lite brudar. 
 
 
Denna bilden tog jag från bryggan när våra äldsta scouter babade bastu, med DENNA utsikten. Sen sprang de ut och badade från bryggan. Ljuvligt!
 
Det fanns endast ett par stycken hus på ön och det påminde om Barnen i Bullerbyn. Så himla mysigt!
 
En dag seglade de. Jag passade på att avstå från denna aktivitet så att jag kunde vila lite. Satt på en klippa och chillade istället. 
 
Denna bilden togs den sista kvällen när vi hade paddlat ut till en annan liten ö för att ha lägerbål på klipporna. Hur magiskt?
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Min semester, so far ★
Hej fina!
Idag är det onsdag och halva min semester är nu över. Jag var uppdaterat sorgligt dåligt den senaste veckan men till mitt försvar var jag på scoutläger ute på en ö och hade i princip noll internet. Så jag passade helt enkelt på att ta lite semester från bloggen också. Men nu är jag tillbaka med massor av energi och inspiration. Har saknat er!
 
Tänkte dela med mig av lite bilder från min semester so far. 
 
Fredagen jag gick på semester var det student och jag skulle hem till Örkelljunga för att fira min nästkusin som tog studenten. Och möttes av detta på köksbordet. Svenska jordgubbar och ett sommar-busskort. Snälla föräldrar man har!
 
Dagen efter åkte jag med de där snälla föräldrarna till Höganäs. Det har blivit en liten tradition att vi åker dit på sommaren. Shoppar på Lager 157 och Kosta Boda m.m. Sen tog vi en Lunch inne i Höganäs.
 
Dagen efter satte jag mig på tåget till Malmö för att fira en kompis födelsedag med hotellbrunch. Så mysigt! Och SÅ gott! Sen satte vi oss i parken ett tag och sen gick jag till statiopnen med en ny vän. Livet alltså. 😍
 
Sen blev jag uppmött av en annan kompis på stationen i Helsingborg. Vi hängde lite i Norra hamnen, åt på uteservering och gick sedan hem till mig och drack CHAMPSGNE för att fira att jag gått på semester, att han slutat skolan och att sommaren är här.
 
Älskade Helsingborg
 
En annan dag drack jag vin med samma kompis. Mitt i veckan. Det får man göra när man har semester. 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg