Fira mera ★
Hej fina!
Idag tänkte jag poängtera vikten i att fira mera. När det händer något kul så är det viktigt att faktiskt känna lycka och tacksamhet för det, inte bara se det som en lättnad. Jag tänker på alla lyckade prov och skoluppgifter som jag gjort under åren, jag kan inte minnas att jag firat ett enda utav dem, jag pustade bara ut och blev lättad. Det händer massor av saker i livet som är värda att fira, men som oftast inte alls firas, bara nämns till närstående i förbifarten. Jag tror att det är väldigt viktigt för självförtroendet att stanna upp och belöna sig själv för att man lyckats. 
 
Ofta förknippas firande med alkohol, exempelvis att "korka upp en champagne", men det behöver verkligen inte vara alkohol. Man kan unna sig en fika, en extra god middag, en lunch ute istället för en tråkig matlåda, en tröja, blommor eller vad helst du känner för. I vissa fall kan det nog vara klokt att sätta fast belöningen redan innan man har lyckats, exempelvis "Om tentan blir godkänd får jag köpa de där snygga jeansen på Gina Tricot!". Det kan bli dyrt i längden, ja, men å andra sidan skulle du säkert köpt de där jeansen iallafall. Men om du köper dem för att fira så kommer du känna att du är värd dem och kanske minnas att de där jensen köpte jag när jag hade klarat den där sjukt jobbiga tentan. 
 
Den här veckan har bloggandet gått så himla bra och jag har fått flera anledningar till att fira, så igår köpte jag med mig en semla hem. Årets första. Den var ljuvlig, och extra ljuvlig eftersom att jag i varje tugga kände att jag var SÅ värd den. 
 
Vad har du att fira denna veckan? 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like