Ge folk en andra chans ★
Hej fina!
Det var väldigt väldigt längesen som jag skrev ett såntdär deeptalk-inlägg. Kanske för att jag överlag inte varit så deep på ganska länge faktiskt. Rätt skönt, om jag ska vara ärlig. Men i veckan dök det upp en tankeställare som jag gått och funderat rätt mycket på. Det här med att ge folk en andra chans.
 
Många gånger när jag träffar en ny tjej i min egen generation, så tror jag oftast att hon är en sjukt dryg och elak människa. Om de inte visar motsatsen, d.v.s. Om personen är tyst eller bara inte pratar med mig, så tänker jag direkt att hon inte gillar mig. Det kanske har någon psykologisk förklaring i stil med att jag varit med om väldigt många bitchiga och elaka tjejer när jag var yngre (vem har inte??) eller så handlar det om något helt annat.Jag har ingen aning.  
 
Anledningen till att jag tar upp detta är för att jag vill säga att jag har haft fel SÅÅ många gånger. Jag har hört att förutfattade meningar är något alla har och att det är ett sätt för hjärnan att lättare komma ihåg en person om man kategoriserat in den i något slags fack först. Men man kan inte hålla kvar vid det där första intrycket i all evighet. 
 
Det har hänt mig flera gånger att en tjej som jag ogillat för att jag inbillat mig att de är otrevliga senare har blivit riktigt nära vänner till mig. Men det är tack vare att jag bitit ihop och gett dem en ärlig chans och försökt lära känna dem trots att jag tror att de hatar mig. Och när jag senare har berättat för dessa människor hur jag kände inför dem i början har jag fått svar som "VA?! Jag har aldrig haft nåt emot dig! Vad fick dig att tro det?" eller tillochmed "Jag trodde DU ogillade MIG, för du undvek mig hela tiden." Det kan bli så fel och man förlorar chanser till riktigt bra vänner om man inte vågar ge folk en chans. 
 
Ibland har det också varit så att de faktiskt varit ganska otrevliga första gången man träffade dem, men alla kan ha en dålig dag. Och var det första gången ni träffades så ska man ju inte ta det personligt, personen kan ju omöjligt ha något allvarligt emot dig utan att ha pratat med dig. 
 
Så jag uppmanar er att försöka tänka på detta, om ni precis som jag, får förutfattade meningar om folk. ★
Emma Broberg

Hoppas du mår bättre nu! Roligt att följa med i din helg <3

Svar: Åh tack snälla! Jag mår mycket bättre ny :)Jättekul att höra att du gilla det! Kram <3
Hanna Louise

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like