Sammanfattning av 2017 ★

Hej fina! 
Igår gjorde jag en sammanfattning av 2017 i bilder, och idag blir det i textform. Gjorde även detta förra året och har med svaren från förra året också. Tänker att det kan vara intressant att jämföra. 

Om du fick återuppleva ett minne från året, vilket skulle det då vara?
Resan till Samos med mamma och pappa. Det var så himla mysigt där!

2016: Helt klart familjens slottsweekend i början av december. Jag vete fasen om jag nånsin varit så tacksam över livet som jag var den lördagen. Det var fantastiskt! Och jag älskar min familj över allt annat, att få göra något med de bästa är ju det bästa.  

Hade du något nyårslöfte som du klarade av att fullfölja?
Jag hade 12 mål och klarade hälften av dem. Bland annat att dricka mindre alkohol, få bättre koll på ekonomin och få in mer vardagsglädje i livet. Men de målen som jag inte klarade var också viktiga och jag önskar att jag hade lyckats med även dem. Men det är nog too much att ha 12 mål på ett år, jag har ju egentligen hela livet på mig att bli en bättre människa.

2016: Jag hade 9 nyårsmål och klarade 6 av dem, så jag får väl ändå säga att jag är stolt. Fixade bland annat att tro mer på mig själv, tänka mer positivt och skaffa ett nytt jobb.

Tre ord som beskriver det här året?
Stress, insikter och framgång

2016: Förändring, framgång, girl power

Vad ser du fram emot inför 2017?
Att eventuellt ha en snubbe att vara tokkär i, resor och att ta hand om mig själv MYCKET bättre än vad jag gjort detta året. 

2016: Resor, mina nyårsmål och att leva ett betydligt tryggare och lyckligare liv än vad jag gjort delar av 2016 och 2015. 

Vad lärde du dig under detta året?
Att till viss del hantera mina katastroftankar så att jag slipper få panik över saker och ting och istället kan känna att det löser sig. Kom även till insikt av att jag är uppskattad på mitt jobb, vilket känns underbart. 

2016: Att allting löser sig och att allt händer av en anledning. Hur pissigt livet än känns så väntar faktiskt bättre tider.

Vad var ditt favoritplagg under detta året?
Min mörkblå jumpsuit med rosor. Har inte användt den så mycket men har kännt mig så tjusig de gånger jag haft den på mig.

2016: Åh min nya trenchcoat! Såå skön och stilig. 

Vad hoppas du det blir mer av 2018?
Jag hoppas på att jag kommer må bättre, både fysiskt och psykiskt.

2016: Jag hoppas på ännu mer lycka. 

Vad hoppas du det blir mindre av 2017?
Jag hoppas att det blir mindre ångest och stress, precis som jag önskade för ett år sedan.

2016: Jag hoppas att det blir mycket mindre ångest och stress. 

Vad var den bästa saken som hände under detta året?
Resorna! Och de saker som jag tog mod till mig och vågade, som den där tinderdejten och fikan med en nyfunnen vän.

2016: Att jag valde att inte kompa exjobbet ännu en gång. Ingen skulle ha tackat mig om jag hade betalat min utbildning med min häsla. Och såååklart att jag fick ett nytt jobb! 

Vad var en oväntad lycka det här året?
Att jag gick och blev kär. Det var jag inte riktigt berädd på. Och att jag själv tog tag i ett lönesamtal som gynnade min ekonomi en hel del. Så stolt över det! Skulle aldrig någonsin fixat det för ett par år sedan. Även mina närmsta vänner blev impade av mig där.

2016: Att jag fick ett nytt jobb, jag började nästan ge upp hoppet när jag sökte och sökte och sökte utan att få nåt svar. Sen en kväll fick jag ett sms av kusinen som frågade om jag ville ha ett jobb. Fick det inte först, utan de valde först en annan, sen en eftermiddag precis innan jag skulle cykla till donken (mitt dåvarande jobb) så ringde de och fråga om jag fortfarande ville ha jobbet. DEN GLÄDJEN ALLTSÅ! Log hela vägen till donken, de andra dagarna grät jag. 

Vad var ett oväntat hinder detta året?
Hmm, att jag inte mått så bra och varit väldigt stressad. Jag trodde att jag äntligen skulle få lite ro och glädje i själen eftersom mitt liv faktiskt är väldigt tryggt och bra nu. Men antar att det är något på insidan som skaver. Men jag ska ta tag i det nu. 

2016: Det var nog att jag mådde så himla dåligt på donken. Jag säger inte att det är en dålig arbetsplats, men jag personligen mådde verkligen inte bra av ett sånt jobb. Och all pendling dessutom. Trodde att jag skulle fixa det, men psyket orkade det knappt. 

Vem hade du den bästa relationen med det här året?
Min fina och glädjespridande kollega, Malin, som gjort mig glad varenda dag och som alltid funnits där för mig när jag behövt prata av mig. TACK! 

2016: Familjen. 

Hur har du förändrats under detta året?
Jag har fått mycket bättre självkänsla och självförtoende. Tycker även att mina värderingar kring saker och ting blivit bättre eftersom att jag varit mer villig att lyssna och vågat förändra mina åsikter.

2016: Jag har blivit SÅ mycket starkare psykiskt! Jag har lärt mig att ta hårda slag och jag har även lärt mig att njuta av lycka, inte bara se det som en självklarhet. Jag mår också väldigt mycket bättre nu än vad jag gjorde för ett år sedan. 

Vad slösade du mest tid på under detta året?
Datorn, kanske?

2016: Att oroa mig. All ångest. 

Vad är den bästa spenderade tiden på detta året?
Tiden med vänner. Har insett vilka vänner som ger mig energi och har vrkligen saknat dem mellan gångerna vi setts.

2016: Mig själv. Det låter kanske egositiskt men detta året behövde jag verkligen sätta mig själv i fokus. Alla podcaster jag lyssnat på som gjort mig så himla glad och smart.

Josefine

Såå mycket fina grejer!

Svar: Men vad kul att höra!! Kram!
Hanna Louise

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like