Om vi skulle ta och sänka kraven ★
Hej fina!
Nu är det bara 3 dagar till julafton. Det känns helt orimligt. Vart i hela friden tog hela december vägen? Jag hann kanske en tredjedel av vad jag hade planerat att göra under denna månad. Alltid samma sak. Jag tror ALLTID att jag ska hinna göra tusen juliga saker i december.  
 
Jag har en supermysig julig bok som inspirerat mig jul efter jul i flera år. I den boken är det ett mycket (!!) vilseledande uppslag som varje år får mig att tro att jag lätt hinner göra något juligt varje dag. Och det är inte precis små saker som är som exempel i boken. Ena dagen ska man baka pepparkakor, en annan dag ska man griljera skinkan och en dag ska man pyssla sina egna julkort. Varje dag är det någonting och det är, åtminstone i mitt liv, fullständigt orimligt. Livet flyter ju på som vanligt fast att det är december. Man ska ju ändå jobba och hinna tvätta, städa, diska, laga mat och vips så är det ju läggdags. Vem hinner få in ett pepparkaksbak en sån dag, undrar jag? 
 
När jag sådär halvägs in i decmeber insåg att jag återigen har haft för höga planer så drog jag ner på min lista och förenklade en hel del. Var väldigt sugen på att göra pepparkakor, men gjorde som så att jag tog ett paket med köpekakor och köpte en kristyr och gick loss samtidigt som jag kollade på TV. Väldigt smidigt till skillnad från att göra pepparkaksdeg en dag, baka pepparkakor en annan dag, och dekorera en tredje dag. En halvtimme versus tre hela kvällar.
 
 
Livet är ju stressigt redan som det är, så det är ju väldigt dumt att framkalla denna högst onödiga julstressen ovanpå allt.
 
Nu sänker vi kraven hörrni! Och så passar vi på att njuta av julen istället. ★ 
 
Ninne

Hej
Jag lever ett minimilism livsstil
Ingen mer stress eller ångest året runt
Jag önskar inget längre
Det finns så många som inte har någon firar jul
Så jag stickar och virka och sy kläder och nallar till de
God jul

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like