Några av mina fina julklappar ★
Jag är så tacksam över julklapparna jag fick i år. För en gångs skull kom jag på bra saker att önska mig som jag verkligen verkligen ville ha och behövde. Och de personer som köpte till mig utan att veta vad jag önskade mig, lyckades också pricka helt rätt. 
 
Jag har inte fotat alla julklapparna, tänker att det skulle bli lite tjatigt. Men här är några utav dem. 
 
Fick en ERNST-vas av mina föräldrar. Väldigt tjusig, passade bra i min inredningsstil. Och alla vet att jag älskar Ernst. Har tillomed blivit ett arbetsnamn till min framtida, eventuella son. (Med betoning på framtida)
 
Av jobbet fick jag ugnsformar från Le Creuset. Tänker mig att de är av väldigt bra kvalitet och att jag kommer ha nytta av dem livet ut. SÅ bra!
 
Min darling i julklappssäcken är denna högtalare från Marshall. Älskar att lyssna på musik eller någon podcast när jag är i köket och diskar eller lagar mat. Så en högtalare behövdes. Och denna är ju kanske världens snyggaste. 
 
Från våra holländska gäster fick jag supergosig halsduk och mössa. 
 
Från farmor och farfar fick jag handdukar från odd Molly som jag hade önskat mig. Superfina! För mig är det en sån sak som jag velat ha länge men som jag inte velat lägga mina pengar på. Men perfekt att önska sig i julklapp! Handcremerna fick jag av Fredrik (brorsan) och Johanna. 
 
Av min kompis, William, fick jag en låda med svanenmärkta ljus. Så himla bra! Ljus är verkligen något som går åt i mitt hem. 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Sammanfattning av 2017 ★

Hej fina! 
Igår gjorde jag en sammanfattning av 2017 i bilder, och idag blir det i textform. Gjorde även detta förra året och har med svaren från förra året också. Tänker att det kan vara intressant att jämföra. 

Om du fick återuppleva ett minne från året, vilket skulle det då vara?
Resan till Samos med mamma och pappa. Det var så himla mysigt där!

2016: Helt klart familjens slottsweekend i början av december. Jag vete fasen om jag nånsin varit så tacksam över livet som jag var den lördagen. Det var fantastiskt! Och jag älskar min familj över allt annat, att få göra något med de bästa är ju det bästa.  

Hade du något nyårslöfte som du klarade av att fullfölja?
Jag hade 12 mål och klarade hälften av dem. Bland annat att dricka mindre alkohol, få bättre koll på ekonomin och få in mer vardagsglädje i livet. Men de målen som jag inte klarade var också viktiga och jag önskar att jag hade lyckats med även dem. Men det är nog too much att ha 12 mål på ett år, jag har ju egentligen hela livet på mig att bli en bättre människa.

2016: Jag hade 9 nyårsmål och klarade 6 av dem, så jag får väl ändå säga att jag är stolt. Fixade bland annat att tro mer på mig själv, tänka mer positivt och skaffa ett nytt jobb.

Tre ord som beskriver det här året?
Stress, insikter och framgång

2016: Förändring, framgång, girl power

Vad ser du fram emot inför 2017?
Att eventuellt ha en snubbe att vara tokkär i, resor och att ta hand om mig själv MYCKET bättre än vad jag gjort detta året. 

2016: Resor, mina nyårsmål och att leva ett betydligt tryggare och lyckligare liv än vad jag gjort delar av 2016 och 2015. 

Vad lärde du dig under detta året?
Att till viss del hantera mina katastroftankar så att jag slipper få panik över saker och ting och istället kan känna att det löser sig. Kom även till insikt av att jag är uppskattad på mitt jobb, vilket känns underbart. 

2016: Att allting löser sig och att allt händer av en anledning. Hur pissigt livet än känns så väntar faktiskt bättre tider.

Vad var ditt favoritplagg under detta året?
Min mörkblå jumpsuit med rosor. Har inte användt den så mycket men har kännt mig så tjusig de gånger jag haft den på mig.

2016: Åh min nya trenchcoat! Såå skön och stilig. 

Vad hoppas du det blir mer av 2018?
Jag hoppas på att jag kommer må bättre, både fysiskt och psykiskt.

2016: Jag hoppas på ännu mer lycka. 

Vad hoppas du det blir mindre av 2017?
Jag hoppas att det blir mindre ångest och stress, precis som jag önskade för ett år sedan.

2016: Jag hoppas att det blir mycket mindre ångest och stress. 

Vad var den bästa saken som hände under detta året?
Resorna! Och de saker som jag tog mod till mig och vågade, som den där tinderdejten och fikan med en nyfunnen vän.

2016: Att jag valde att inte kompa exjobbet ännu en gång. Ingen skulle ha tackat mig om jag hade betalat min utbildning med min häsla. Och såååklart att jag fick ett nytt jobb! 

Vad var en oväntad lycka det här året?
Att jag gick och blev kär. Det var jag inte riktigt berädd på. Och att jag själv tog tag i ett lönesamtal som gynnade min ekonomi en hel del. Så stolt över det! Skulle aldrig någonsin fixat det för ett par år sedan. Även mina närmsta vänner blev impade av mig där.

2016: Att jag fick ett nytt jobb, jag började nästan ge upp hoppet när jag sökte och sökte och sökte utan att få nåt svar. Sen en kväll fick jag ett sms av kusinen som frågade om jag ville ha ett jobb. Fick det inte först, utan de valde först en annan, sen en eftermiddag precis innan jag skulle cykla till donken (mitt dåvarande jobb) så ringde de och fråga om jag fortfarande ville ha jobbet. DEN GLÄDJEN ALLTSÅ! Log hela vägen till donken, de andra dagarna grät jag. 

Vad var ett oväntat hinder detta året?
Hmm, att jag inte mått så bra och varit väldigt stressad. Jag trodde att jag äntligen skulle få lite ro och glädje i själen eftersom mitt liv faktiskt är väldigt tryggt och bra nu. Men antar att det är något på insidan som skaver. Men jag ska ta tag i det nu. 

2016: Det var nog att jag mådde så himla dåligt på donken. Jag säger inte att det är en dålig arbetsplats, men jag personligen mådde verkligen inte bra av ett sånt jobb. Och all pendling dessutom. Trodde att jag skulle fixa det, men psyket orkade det knappt. 

Vem hade du den bästa relationen med det här året?
Min fina och glädjespridande kollega, Malin, som gjort mig glad varenda dag och som alltid funnits där för mig när jag behövt prata av mig. TACK! 

2016: Familjen. 

Hur har du förändrats under detta året?
Jag har fått mycket bättre självkänsla och självförtoende. Tycker även att mina värderingar kring saker och ting blivit bättre eftersom att jag varit mer villig att lyssna och vågat förändra mina åsikter.

2016: Jag har blivit SÅ mycket starkare psykiskt! Jag har lärt mig att ta hårda slag och jag har även lärt mig att njuta av lycka, inte bara se det som en självklarhet. Jag mår också väldigt mycket bättre nu än vad jag gjorde för ett år sedan. 

Vad slösade du mest tid på under detta året?
Datorn, kanske?

2016: Att oroa mig. All ångest. 

Vad är den bästa spenderade tiden på detta året?
Tiden med vänner. Har insett vilka vänner som ger mig energi och har vrkligen saknat dem mellan gångerna vi setts.

2016: Mig själv. Det låter kanske egositiskt men detta året behövde jag verkligen sätta mig själv i fokus. Alla podcaster jag lyssnat på som gjort mig så himla glad och smart.

Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
My christmas ★
Hej fina!
Hoppas att ni mår bra och känner er nöjda över julen som varit. Min jul var såå fin. Den bästa julen på många många år. Den spenderades hemma med familjen och med våra vänner från Holland. Så mysigt att fira julafton med barn! 
 
 
Här är solstrålen somkom in och väckte mig på julaftons morgon. Sen satt han vid frukostbordet och väntade på att alla skulle komma så att han kuynde börja äte frulle. So cute! 
  
Överlag väldigt mysigt med frulle tillsammans med många peroner. Det är annat än att äta sin filmjölk framför en dator, som hör till min vardag. 
 
Det är också något speciellt med att vara hemma hos mamma och pappa just på julen. Jag älskar mitt eget julpynt men hemma hos dem ser ju julen ut precis som när jag var barn. Blir väldigt mycket nostalgi. Varje tomte har sin speciella plats och gud nåde den som sätter dem fel. När jag bodde hemma så störde jag mig på det, men nu känns det viktigt för mig att det ser ut som det alltid gjort. 
 
Men vissa saker kan man ändra på. Som att dricka Glubbel (glögg blandat med bubbel) istället för glögg till Kalle Anka. Supergott! 
 
Det var helt enkelt en väldigt mysig julafton. Julbordet var jättegott. Min bror gör en italiensk sill som är Fantastico! Sen gick brorsan och "köpte tidningen" och den lilla solstrålen på bilden ovan tyckte så synd om honom för att han missade tomten och var noga med att visa var tomten hade lagt hans julklappar. Precis så som det ska vara! 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
TBT 2017 ★
Hej fina!
Hoppas att er jul varit amazing! Bilder från min jul kommer inom kort.
Sitter här just nu och har feber, tror jag. Amen alltså för i h*lvete, känner jag. Jag kan ju inte åka på varenda förkylning som jag stöter på. Not fair. Som tur är är jag ändå ledig denna veckan.
 
Hur som, idag tänkte jag köra en tillbakablick på mitt 2017 i bilder. Vill ni läsa mer om de olika händelserna finns en länk under varje bild.
 
Jag cuttade håret! Blev väldigt nöjd men nu är jag sugen på att ha det långt igen. 
 
I februari åkte jag med päronen för att hälsa på kusinen med familj i Norge
 
Det var väldigt mysigt och jag överlevde skidturen. 
 
Jag firade påsken i Örkelljunga. Den första påsken på länge som inte innehöll skolstress(panik).
 
Min födelsedag firades som vanligt på tre sätt. Restaurang med föräldrarna på själva födelsedagen, brunch med släkten en söndag och så en utekväll med vännerna en kväll. Middagen med vännerna var fantastico! 
 
Hade en ljuvlig långhelg i Örkelljunga tillsammans med min bror, svägerska och lite vänner. Det blev ju typ sommarens enda sommar.  
 
Ljuvligt!
 
Spenderade en hel del sommarkvällar på den här platsen, tillsammans med familjen. 
 
Det blev en weekend i Alicante, vilket var hur fint som helst! Badade i lyx!
 
Kanske världens finaste hotellfrulle!
 
Fyllde min semester med en hel del ljuvligt. Träffade vänner, åt middagar på uteserveringar och såntdär. Detta inlägg blev dessutom uppmärksammat av Blogg.se vilket såklart gjoprde mig väldans happy! 
 
Jag var med som ledare på scoutläger på Vässarö. Det var väldigt mysigt, kidsen var ljuvliga, men jag skippar lägret sommaren 2018. Behöver liksom semestern för att slappa, inte slita. 
 
Hade en mysig dag tillsammans med min fatastiska peppkomopis, Malin. Underbart att bara chilla runt på stan en hel dag. 
 
Tillsammans gick vi på en vernissage och tittade på finaste Emmas tavlor. Emma har jag ett bra tag sett upp till och i år tog jag tag i att träffa henne. Hoppas att jag får se mer av dig under 2018. ★
 
En dag, efter jobbet, hade jag och William picknick på Gröningen. Ibland är det de små spontana studerna som blir de bästa minnena. 
 
En söndag i juli lyckades jag få med mig familjen på en roadtrip på Österlen. SÅÅ mysig dag! En av årets bästa dagar. 
 
Under året har jag möbelerat om en del i läggan. Soffan åkte ÄNTLIGEN ut och in åkte en gammal skänk från päronens vind. In åkte även en korgstol från päronens vind (guldgruvan) och det har blivit mycket mer min stil här inne. 
 
Även skrivborden åkte på en liten rotation och även om det nya sättet inte var mer praktiskt, så vart det mycket finare. 
 
Med lite våld och vaseline lyckades vi klämma in en liten kräftskiva. Jag älskar kräftskivor vääldigt mycket. Mycket mer än påsken. 
 
Sen bar det av till Samos! Livets kanske ljuvligaste resa! Jag njöt och njöt och njöt och livet kändes så himla enkelt där. Det var jag som hittade resan och mina föräldrar kysser nästan mina fötter för denna upptäckt. 
 
Fantastiskt hotell med världens bästa personal. 
 
HUR mysigt? Här finns fler bilder
 
 
 
I september blev det en mysig utflykt med päronen igen. Det blev Råå, tomatens hus och enkla ting
 
I år startade William Matkooperativet. Även om jag inte handlar där så ofta som jag lovade, så är jag en VÄLDIGT stolt kompis. 
 
Fick en helg i Stockholm i födelsedagspresent av mamma och pappa. 
 
Hade det väldigt mysigt där med mamma. 
 
 
Många stunder i år har varit värda att skåla för, ska bli bättre på detta 2018.
 
Ritade för en skyltning till bokhandeln i Örkelljunga. Absolut värt att skåla för! Och blev så himla stolt över teckningen ovan. 
 
Har yogat och mediterat en del detta året. Men ändå alldeles för lite. Detta måste bli ett av mina nyårslöften för 2018. 
 
Har varit på lite hajker med scouterna detta året också. Men tror som sagt att jag vill dra ner lite på den biten. Är väldigt meckigt och dyrt att åka till örkelljunga en kväll i veckan. 
 
Och så var det jul igen. December for ju förbi med en himla fart. 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Hej mitt vinterland ★
Var ju världens finaste vinterland i Örkelljunga förra helgen. Tänkte att jag skulle dela med mig av bilderna som jag tog iklädd nylonstrumpbyxor och klänning i detta ljuviga!
 
 
 
 
Hur mysigt vore det inte om det blev såhr fint till ulafton också?  ★
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg