Tankar kring de där semesterveckorna ★
Hej fina!
Kände ett så starkt behov av att skriva av mig om lite tankar just nu, och var är då ett bättre ställe än här? 
Jag har under hela kvällen tänkt en hel del på det här med semesterveckor. Nu börjar folks semesterveckor ta slut och folk är back to work again, väldigt nedstämda över att de där veckorna gick såå fort, inte inehöll någon sol och att de nu ska jobba arslet av sig ett helt år till innan de är lediga igen. Själv har jag ju liksom sparat en vecka tills i slutet av augusti som jag ska avnjuta i Grekland. Men jag har i många veckor nu tyckt att livet känns ganska meningslöst just nu och lagt liksom all min energi åt att längta efter resan. 
 
Obs obs obs, detta är farligt!!
 
Hörrni, det är såå farligt att satsa alla sina kort på de där få semesterveckorna. Ditt liv är lika viktigt en regnig tisdag i oktober som under semesterveckorna. Du måste fylla din vardag med glädje, inte bara trycka in allting roligt och alla förväntingingar under semesterveckorna. Glädje är knappast så långvarigt så att du kan ha skitkul i fyra veckor i juli och sedan leva på de där fyra veckorna tills nästa sommar. Du kommer som allra längt kunna leva på det till september. Semesterveckorna behöver vi snarare för att VARVA NER. 
 
Jag tror att man måste tillföra någonting i sin vardag som gör att man känner sig taggad på livet och faktiskt vill gå upp på morgnarna. Det kan vara att byta frukostvanor, skaffa sig en ny hobby eller att göra mer saker som man blir glad av. Men för vissa kanske det handlar om betydligt större saker som att byta jobb eller flytta för att skapa en vardag som man blir lycklig av. Ta en funderare på vad du behöver ändra på för att dina vardagar och hela ditt år ska bli härligt att leva. 
 
 
Josefine

Såå viktigt att tänka på det, tror många (inklusive jag själv) gör precis som du skriver, man vill trycka in allt kul just under semestern och har väldigt höga förhoppningar på de veckorna! Men sedan glömmer man bort resten av året..

Svar: Kul att du håller med! Ja gud ja, det är ju så himla lätt hänt! Man måste verkligen anstränga sig för att inte tänka så.
Hanna Louise

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like