Bilder från Samos ★ Andra delen
Hej fina!
Idag kommer resten av bilderna från Samos. 
 
Den här stranden låg en bit bort från vårt hotell. Den såg ganska härlig ut sådär avskilt inne i en vik. Vi badade dock aldrig där, stigen ner såg livsfarlig ut. Och jag må vara scout, men jag är INGEN bra klättrare. 
 
Vi hyrde bil en dag och körde runt på ön. Samos är ganska litet så vi hann se det mesta under en dag, kändes det som. Den här byn tyckte jag var såå mysig! Minns inte vad den hette dock. Många små butiker och Caféer och restauranger men också betydligt fler turister och högre priser än i vår by. 
 
.. Och stenigare strand.
 
På bilturen åkte vi även till ett vattenfall. Först gick man ett par km i skogen och sedan kom man till en bäck/å. Så fick man vandra i vattnet (iskallt) mellan bergen för att komma till vattenfallet. Det var så klart väldigt torrt just nu och jag vet inte om det var ett större vattenfall om man klättrade ännu högre upp. Jag antar det, för detta var ju ganska fjuttigt. Men det var roligt och fräckt iallafall!
 
Så himla vackert!
 
Denna bilden tog jag väldigt nära vårt hotell. Som ni ser låg det ganska avskilt och "ödsligt" men ändå relativt nära till stranden och restaurangerna. Det gjorde att det var väldigt tyst och lugnt där. 
 
Bartendern i poolbaren var amazing. Drinkarna var så himla goda och hade fina råvaror och han visste verkligen vad han gjorde. I Helsingborg tycker jag ärligt talat att det är svårt att få tag på en god drink, och beställer man en avancerad drink så suckar bartendern. De vill helst bara servera öl. Men denna snubben verkade gilla sitt jobb och blev bara glad när han fick göra drinkar istället för att bara hälla upp coca cola till kidsen. 
 
Detta var dock mammas drink, den var mer "Instagram-vänlig" än min. 
 
Jag åt mest bläckfisk, skaldjur och lamm. Inte helt fel! Detta åt jag sista kvällen på min favoritrestaurang. Grillade gambas (tror jag att det heter?) med aioli och hemmagjorda pommes. Mums!
 
Till sist tänkte jag visa lite bilder från hotellet. Stilen var lite bohemisk, skulle jag kalla det. Pappa sa att det såg ut som i Mamma Mia-filmen. Dörrarna var målade väldigt tjusigt!
 
I det stora rummet var en båt uppritad på väggen. Också väldigt tjusigt! 
 
Vi hade en väldigt stor balkong som jag spenderade en hel del tid på. Här dracksdet vin och åts chips och spelades Yatzi, SkipBo och Uno. Men mest dracks det vin. Till höger ser ni en trappa som var vår privata trappa upp till balkongen och rummet.
 
Utsikten från balkongen bestod va träd. Inget blått hav, men mysigt med träd också!
 
Av någon aldrig fotade jag aldrig vårt hus från utsidan men husen hade ungefär den här stilen. De var lite olika. Det är uppbyggt för att likna en gammal grekisk by. På taket av det hus ni ser på bilden fanns en allmän takterass. 
 
Här ser man lite tydligare hur det såh ut. Visst är det helt otroligt mysigt? Och ser ni den stora "mattan"? Den är gjord som mosaik av småstenar från stranden. Sådana fanns det lite här och var.  
 
Om jag ska till Samos igen skulle jag gärna bo på detta hotellet. Kan verkligen rekomendera det. Det var, som ni ser, så himla mysigt och personalen var supergullig och kunde jättebra engelska. När vi kom dit tog de oss i hand och bjöd på juice och gick med varje par/familj till respektive rum och visade runt på området. När vi skulle åka hem kom de alla och tog i hand och sa hejdå och vinkade av oss. So cute! 
 
Hotellet heter Sirena Residence & Spa men just vår del hette Sirena Village. 
 
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
 
Visa fler inlägg